Shopping i Berlin

Väst
I väst finns Berlins största och längsta shoppingboulevard som heter Kurfürstendamm.

Centrumet på denna gata ligger vid Minneskyrkan och även de närliggande gatorna som Uhlandstraße och Fasanenstraße har mycket bra shopping. Längs Tauentzienstrasse finns KaDeWe som är Europas näst största varuhus. Ett besök där rekommenderas!

Mitte
Friedrichstrasse är den största affärsgatan i stadsdelen Mitte. Om man ska välja ett av dessa områden är nog Kurfürstendamm att föredra!

Öst

Inte långt ifrån Alexanderplatz finns Berlins största inomhusgalleria Alexa Shoppingcenter som är ett köpcentrum i fem plan. Där ligger även varuhuset Galeria Kaufhaus.

Schönhauser Allee
är östra Berlins bästa shoppingboulevard som även den har en stor galleria. Bra shoppingmöjligheter finns även vid Potsdamer Platz och gallerian Arkaden. Denna rekommenderas!

Söder
I södra Berlin är Schloßstrasse den längsta shoppinggatan och en av de större affärscentrumen är Mehringdamm som har de flesta stora kedjorna. Även gatorna och torgen runtomkring har mycket att erbjuda. Gropiuspassagen vid Johannisthaler Chaussee är en av Berlins största gallerior. Wilmersdorfer Straße är en annan med flera bra butiker. Second hand och lite mer udda affärer finns i Kreuzberg.

Norr
I norra Berlin finns en lång shoppinggalleria vid station Gesundbrunnen.

Brandenburger Tor



Brandenburger Tor vid Prarizer Platz byggdes mellan år 1788 och 1791 efter teckningar av Carl Gotthard Langhans är idag en välkänd symbol för Berlin.
Byggnaden är starkt influerad av propyléerna i Aten och längst upp finns en staty av Johann Gottfried Schadow som föreställer en quadriga med gudinnan Victoria.
Ända fram till återföreningen låg Brandenburger Tor vid gränsen mellan de bägge stadshälfterna. I öster ansluter avenyn Unter den Linden som räcker fram till torget Schloßplatz och Berliner Dom.

Om man besöker Brandenburger Tor kan ett tips vara att även besöka Madame Tussauds Vaxkabinett på Unter den Linden där det bl.a. finns en vaxdocka föreställande Hitler.